Päev 96, 16 veebruar Surfipäeva rõõmud, Hadlow lohe, uskumatult hea laud ja präänikud

3 kuud Filipiinidel olnud ja kokkuloetult olen saanud ca. 50 sõidupäeva, koos kaabelpargi sõidupäevadega. Tundub, et pooled päevad kuust saab sõita ja pooled ei saa või pole aega olnud, sest olen õpetanud. Nüüd aga on Boracayl parim aeg, sest tuult on piisavalt vähe, päike paistab ja kui vähegi tuju on saab uusi asju õppida. Jaanuaris ja detsembris on pigem tormid, suured tuuled, suured hüpped, kiteloops ja funfunfun. Nüüd aga olen kätte saanud lisaks uutele Hadlow lohedele (7m2, 9m2 ja 13 m2) ka uue Hadlow laua (138 pikk ja 40 lai). Perfektne set, et uusi trikke õppima hakata. Lohed nagu suvel kogesin on juba käe sisse harjunud ja esimesel kogemusel kiire 7m2 on saanud rakendust mõlemale poole loopide harjutamisega, downloopide ja samuti megaloopidega. 9m2 on nagu beebi, kes megaloobi ees risti ette ei löö aga 7 – 8 m/s tuulega parimaid freestyle trikke loobib. Ja vanem vend 13 m2 on igati teretulnud tegelane meie perre, sest kasutamist leiab sellele samapalju kui teistele suurustele ja kui bay on tühi siis loom on töös. 13 m2 oli alguses võõras, raske ja tohutu jõuga, aga nüüd juba natuke kätte harjunud tegelane võib vaikse-ilma päästja olla või uue poomisikutamistriki päästerõngaks osutuda. Uued tugevad liinid annavad julgust tohutuid loope tõmmata, viienda liini ümbertõstmine depower süsteemide juurde tõestab ennast iga päevaga, sest siis ta ei kulu, safetyt mul nagunii pole, aga veest üles tuleb kohe kui teda käsitleda. Uus Hadlow line laud on aga maailmaime. Miks üldse tehakse enam mingeid teistsuguseid laudu? Kas tõesti on võimalik, et kõik arendavad, aga ikka veel tehakse ka halbu laudu? Uskumatu maandumisvõime, kontrollitud pop ja uskuge või mitte siis isegi väga chopise veega, sealt laua alt ei tule ühtegi piiska silma, mis annab täieliku keskendumise trikkide tegemiseks. Lisaks võib mainida, et kui vanasti õhus olles teadsin, et tuleb crash, siis uue lauaga võib juhtuda, et powerbuff girls saved the day again ja crash jääb tulemata.

Nüüd ka natuke surfijuttu, et siis kes harjutab, kes niisama kaasa mõtleb. Siia tulles sain esimesel päeval pea kõik asjad tehtud, siis aga hakkas mingi hetk taandareng, mis nüüdse veebruari kuuga paranema hakkab. Näiteks vana hea airpassi olen harjutanud päris heaks 313, nii et raily ette ja pass järgi, ei mingeid kõvaraid käsi või nüri poppi enam ( kes siis ei tea 313 ja blind3 on raily trikid, flat3 on mõlemale poole laud all airpass ja kõik ülejäänud airpassid ongi lihtsalt airpassid kui rippuvat vanakooli tangelpassi mitte nimetada). Blindjudge saladus on ka murtud, kuigi iga kord ma temaga veel läbi ei saa, siis nüüd on vähemalt selge mida peab tegema, et vähemalt blindi maanduda, kui õhus vahetatud ei saa. Eelmisel aastal siin õpitud blindjudge ilmutas mulle ennast jälle alles siin 2011 aasta 1 jaanuaril ja nüüd siis veidi selgema pilguga. :) Lisaks backmobe, mis vahepeal kellegil teisel külas käis on koju tagasi tulnud, aga veidi veel lonkab ja tahab tugevamate tuultega harjutamist. Vana hea spend to blind on nüüd igati töödeldud ja tuunitud ja kui nüüd veel 180 otsa saaks oleks üks korralik smobe ka tagataskus, aga see tahab palju kõrgust hoogu ja natuke ka joppamist enne kui sinna jõuab, aga spend to airpass on tagataskus sooja koha peal. Lisaks olen lihvinud back to blindi ja õhusvahetamine võiks olla mõne nädala töö, kust siis edasi natuke kõrgemale ja kgble lähemale kisub. Slim, aga käpas veel pole, aga slim to crash koos poomivahetusega on täitsa olemas. Kusjuures hakkasin slimi harjutama mõned päevad tagasi ja arvasin, et töötan temaga lõpuni välja, aga päev hiljem surus Annett mind kiteloop hp´d proovima ja võtsin oma julguse kokku ja hakkasin töötama. Peas oli kõik juba selge, aga päriselus sai asjale veel natuke lihvi antud. Paar katset ja kõik korrad saan poomi kätte. Mõned katsed veel ja maandutud. Edasi nägu naerul, tuju hea ja loobin veel mõned. Tulevad suht lihtsalt, sest poomi saan kätte 99% kordadest. Kõige ilusam võis olla 5m kõrgune, kus õhust pea püksi tahtsin lasta ja mainimata ei saa ka jätta onefooterüritust, kus loobi ajal üks jalg otsustas pausile minna ja lauast jalga lasi, mille peale suure rahmimisega suutsin ka teise jala välja saada, mille tulemusel laud mu nina ette maandus, aga mingil imekombel sealt mööda crashisin. Bay on ikkagi rahvast täis ja sellist head harjutamise päeva peab ootama, sest kord on vesi, kord on tuul ja kord on rahvas täielikuks segavaks faktoriks. Kusjuures, ma poleks kunagi arvanud, et kiteloop hp jaoks on vaja nii tugevat tuult, kui seda on. Ja 13 m2 pole veel kiteloop passi teinud, aga ükspäev ta juba vaatasin sinna poole, aga kahjuks polnud selle triki jaoks piisavalt tuult ja pidi tavalise unhooked loobiga hakkama saama. Kui loom pöörleb siis…..

Nokkimist jätkub ja keha on väsinud, aga tingimused on iga päev nii head, et alla ka anda ei saa. Veebruari kuu on täielik paradiis sellel aastal! Eelmise aasta hommikuste tuultega ei saa seda võrreldagi, kuidas sellele aastal pea kogu aeg päev otsa puhub. Jõudu lumelauatamisele!


  • Facebook
  • Twitter
Comments
One Response to “Päev 96, 16 veebruar Surfipäeva rõõmud, Hadlow lohe, uskumatult hea laud ja präänikud”
  1. Priit says:

    Tore lugemine, läks unitedkiters.ee’sse ülesse kah ;)

Leave A Comment